Dispoziție
privind decizia de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilului teren în suprafață de 12.526 m.p. situat pe str. Laurențiu Raiciu nr. 23 a orașului Popești-Leordeni, județul Ilfov, pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov”

  • Analizând Referatul de specialitate nr. 1069/09.01.2023 întocmit de Serviciul Juridic, Monitorizare proceduri administrative și Arhivă, prin care s-a propus emiterea dispoziției de expropriere a imobilului teren în suprafață de 12.526 m.p. situat pe str. Laurențiu Raiciu nr. 23 a orașului Popești-Leordeni, județul Ilfov, pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov”, precum și Hotărârea Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni nr. 157/21.12.2022 prin care s-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilului sus-menționat;
  • În baza art. 2 alin. (1) lit. a) și lit. k) și art. 9 din Legea nr. 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, precum și a prevederilor Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010;
  • În vederea ducerii la îndeplinire a Hotărârii Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni nr. 157/21.12.2022, prin care a fost aprobată declanșarea procedurii de expropriere a imobilului mai sus menționat;
  • Având în vedere transmiterea către proprietari a notificării intenției de expropriere și expirarea termenului prevăzut de art. 8 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local;
  • În temeiul dispozițiilor art. 196 alin. (1) lit. b) din Ordonanța, de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se emite prezenta:

Primarul Orașului Popești-Leordeni emite prezenta dispoziție:

  • Art. 1.– Se expropriază imobilul-teren în suprafață de 12.526 m.p., care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov”, situat în intravilanul Orașului Popești-Leordeni, str. Laurențiu Raiciu nr. 23, județul Ilfov, conform planului de situație avizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov sub nr. 59507/18.11.2021, aflat în proprietatea Fundației Congregație Jesu, calitatea de expropriator revenind Orașului Popești-Leordeni, astfel cum rezultă din Anexa nr. 1 parte integrantă a prezentei.
  • Art. 2.– Prezenta Dispoziție de expropriere constituie titlu executoriu, fără alte formalități, pentru predarea bunului imobil care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov”, atât împotriva celor expropriați, cât și împotriva celor care pretind un drept legat de bunul expropriat, după consemnarea sumelor aferente despăgubirii.
  • Art. 3.– Prezenta Dispoziție de expropriere se emite și își produce efectele, ulterior consemnării sumelor aferente despăgubirii și în situația în care proprietarii imobilului expropriat nu s-au prezentat în termenul prevăzut de art. 8 alin. (2) din Legea nr. 255/2010 sau nu au prezentat un titlu valabil, precum și în situația când nu sunt cunoscuți proprietarii, în situația succesiunilor nedeschise, a succesorilor necunoscuți ori când proprietarii nu sunt de acord cu valoarea despăgubirilor.
  • Art. 4.– Transferul dreptului de proprietate asupra imobilului în cauză, din proprietatea persoanei juridice în proprietatea publică a expropriatorului, Orașului Popești-Leordeni, va opera de drept după consemnarea sumelor aferente despăgubirii.
  • Art. 5.– Ulterior consemnării sumelor aferente despăgubirii și transferului dreptului de proprietate, se dispune Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov intabularea dreptului de proprietate publică a Orașului Popești-Leordeni asupra imobilului care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov”, la cererea Primarului Orașului Popești-Leordeni în baza prezentei Dispoziții.
  • Art. 6.– Prezenta dispoziție se va afișa la sediul Primăriei Orașului Popești-Leordeni și pe pagina de internet a instituției www.primăria-popești-leordeni.ro
  • Art. 7.– Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Orașului Popești-Leordeni vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziții.
  • Art. 8.– Prezenta dispoziție se va comunica către: Instituția Prefectului Județului Ilfov, Consiliul Local al Orașului Popești-Leordeni, Serviciul Juridic, Monitorizare proceduri administrative și Arhivă, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov, persoanei expropriate și se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediu și publicare pe pagina de internet a instituției.

Dipoziția nr. 22 din 25.01.2023

Document semnat