ANUNȚ - Direcția de Educație și Sănătate Publică - Proiect de interes public „Ilfov zâmbește”!

actualizat: Miercuri, 21.06.2023

Proiect „Ilfov zâmbește”

I. Beneficiarii eligibili ai proiectului sunt persoanele cu vârsta peste cea standard de pensionare, care locuiesc în orașul Popești-Leordeni și care întrunesc următoarele criterii:
1. Solicitantul să aibă domiciliul/reședință stabilit/ă pe raza orașului Popești-Leordeni.
2. Să dețină un cupon de pensie care să ateste pensia în cuantum maxim de 1200 lei;
3. Să nu beneficieze de ajutorul social prevăzut de art.5 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
4. Să se încadreze în numărul de 12 cereri aprobate pentru acordare sprijin financiar la nivelul orașului Popești-Leordeni;
5. Să nu fi beneficiat în ultimele 12 luni de sprijin financiar pentru servicii similare celor care fac obiectul prezentului protocol.

II. Valoarea sprijinului financiar este de 3000 lei pentru fiecare persoană cu vârsta peste cea standard de pensionare, care îndeplinește criteriile enumerate mai sus.

III. Solicitantul, pentru obținerea sprijinului financiar, va depune la Registratura Primăriei orașului Popești-Leordeni, următoarele documente:
1. Cerere completată și semnată, conform modelului atașat;
2. Declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul se obligă să efectueze serviciile stomatologice în cadrul cabinetului aprobat prin program;
3. Declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de ajutorul social prevăzut de art.5 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și nici nu a beneficiat de sprijin financiar în ultimele 12 luni, pentru servicii similare.
4. Copie CI;
5. Copia cuponului de pensie din luna curentă/anterioară depunerii cererii, care să ateste pensia în cuantum maxim de 1200 lei;
6. Scrisoare medicală din care să rezulte necesitatea efectuării unei lucrări dentare sau necesitatea unei proteze dentare, eliberată de către – DR. COMAN ANCA din cadrul cabinetului medical SC Popești Dent, Drumul Fermei, nr.95, bl.1, et.1, ap.12, interfon 112 – singurul cabinet participant în cadrul acestui proiect.

Contact: Paula VLAD 0752.011.812.

ANUNȚ - Direcția de Educație și Sănătate Publică - Proiect de interes public „Ilfov zâmbește”!

Pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, cu venituri mici, Primăria orașului Popești-Leordeni în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, va derula programul „Ilfov Zâmbește” conform H.C.L nr. 24/15.02.2023.

Pentru a se putea înscrie în program, persoanele interesate sunt rugate ca până la data de 1.08.2023, să depună dosarul ce va conține următoarele documente:
Cerere,
Declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul se obligă să efectueze serviciile stomatologice în cadrul cabinetului aprobat prin program,
Declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de ajutorul social prevăzut de art.5 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat.