DIRECȚIA POLITIE LOCALĂ

Luni, 16.03.2020

DIRECȚIA POLITIA LOCALA POPEȘTI-LEORDENI COMUNICAT CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA DE VERIFICARE SI SOLUȚIONARE A PETIȚIILOR

Având in vedere masurile organizatorice si procedurile instituite de către Departamentul pentru Situații Speciale de Urgenta, precum si atribuțiile politiei locale in cazul existentei si confirmării de către O.M.S. a pandemiei, generata de covid 19, facem următoarele precizări:
1. Acțiunile si atribuțiile politiei locale stabilite prin Ordinele si Procedurile transmise spre indeplinire de către Departamentul pentru Situații de Urgenta si Comitetul pentru situații de urgenta al orașului Popesti-Leordeni, vor fi duse la indeplinire si vor fi considerate URGENTE, acest fapt insemnand punere in aplicare de indata.
2. In vederea diminuării riscurilor de contaminare, va solicitam sa transmiteți prin e-mail sesizările sau petițiile. Verificările si soluționările acestor sesizări, pentru care este necesara deplasarea in teren, vor fi efectuate in perioada si condițiile in care riscul de contaminare este redus. Petițiile pentru care nu este necesara deplasarea in teren vor primi răspuns conform procedurilor legale.
3. Va solicitam sprijin si colaborare in aceasta perioada pentru punerea in aplicare a masurilor organizatorice stabilite de Departamentul pentru Situații de Urgenta, prin acceptarea de comun acord, ca viata si sanatatea tuturor cetățenilor este prioritara fata de orice probleme organizatorice sau administrative.
4. Datorita specificului activitatii polițiștilor locali, aceștia fiind nevoiti sa intre in contact direct cu diferite persoane, documente, materiale, monitorizarea persoanelor aflate in carantina, suntem nevoiti sa limitam pe cat posibil aceste contacte in vederea protejării cetățenilor.
5. Funcție de masurile organizatorice si administrative adoptate la nivel de guvern si autoritatile implicate in activitatea de combatere si monitorizare a virusului covid 19, vom actualiza/modifica informările către cetateni cu privire la activitatile desfășurate de către Politia Locala.