Anunţ - etapa elaborării propunerilor preliminare ce vor fi supuse procesului de avizare aferent Planului Urbanistic General oraș Popeşti-Leordeni

Luni, 9.03.2020

Având în vedere Ordinul nr. 2701/30.12.2010 al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului pentru aprobarea Metodologiei de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, se face cunoscuta publicului etapa elaborării propunerilor preliminare.

Argumentare: Planul urbanistic general are caracter director și de reglementare operațională. Fiecare localitate trebuie să întocmească Planul urbanistic general, să îl actualizeze la 5-10 ani și să îl aprobe, acesta constituind baza legală pentru realizarea programelor și acțiunilor de dezvoltare. Planul urbanistic general cuprinde prevederi pe termen mediu și lung cu privire la: a) evoluția în perspectivă a localității; b) direcțiile de dezvoltare funcțională în teritoriu; c) traseele coridoarelor de circulație și de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului național, zonal și județean (cf. Legii nr. 350/2001).

Inițiator: Primăria Orașului Popești-Leordeni

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind ELABORAREA PROPUNERILOR PRELIMINARE CE VOR FI SUPUSE PROCESULUI DE AVIZARE PENTRU PLANUL URBANISTIC GENERAL în perioada 09.03.2020 - 22.04.2020 - 45 de zile calendaristice din momentul afișării pe pagina de internet a Primăriei Orașului Popești-Leordeni http://primăria-popești-leordeni.ro/.

Responsabilitatea informării și consultarii publicului revine Primăriei Orașului Popești- Leordeni - SERVICIUL URBANISM.
Adresa: Orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov, Piața Sf. Maria, Nr. 1, telefon: 037 440 88 18, e­mail: relatiipublice@ppl.ro
Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a Planului Urbanistic General.

Raspunsul la observațiile transmise va fi pus la dispoziția publicului prin anunț la sediul Primăriei Orașului Popești-Leordeni și prin anunț publicat pe pagina de internet.

Etapele preconizate pentru consultarea publicului pana la aprobarea planului sunt:
Implicarea publicului in etapa de documentare si elaborare a studiilor de fundamentare
Implicarea publicului in etapa elaborarii propunerilor
Implicarea publicului in etapa aprobarii P.U.G., cf. prevederilor Legii 52/2003 si cf. Legii 544/20011
Implicarea publicului in monitorizarea implementarii P.U.G. cf. Legii 544/2001