Proces verbal

Încheiat azi 28.09.2021 ora 900 cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Local al orașului Popești-Leordeni, care se desfășoară la Liceul Teoretic Radu Popescu, din str. Leordeni nr. 52 convocată prin Convocatorul nr. 48846/24.09.2021 și adresa de convocare a consilierilor locali nr. 48876/24.09.2021, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre cu privire la încetarea mandatelor de consilier locali;inițiator: Grupul consilierilor Alianței USR-PLUS Popești-Leordeni.

Prezența este în conformitate cu tabelul anexă din dosarul de ședință.

Se dă citire procesului-verbal al ședinței anterioare.

Nu sunt obiecțiuni.

Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Intervine dna consilier Păun C: Domnule președinte de ședință, vă rog să aplicați prevederile art. 228 din Codul Administrativ, deoarece există interes personal al celor 10 consilieri pentru votarea proiectului aflat pe ordinea de zi și în conformitate cu alin. (3) al acestui articol, nu mai pot fi luați în calcul la cvorum și nici nu pot vota.

Se dă citire ordinii de zi. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Se trece la dezbateri.

Se dă citire documentației.

Se supune la vot: 8 voturi pentru (consilierii Alianței USR-PLUS) și 11 voturi împotrivă.

Are cuvântul dnul consilier Ion Alexandru: mai sunt invitați în sală și ca să explic de ce a primit aviz nefavorabil. Colegii noștri de la USR-PLUS au anunțat că au convocat trei ședințe, puteți să ne arătați și nouă convocatorul, așa cum scrie în lege, pentru ședința din 31.07, semnată de toți consilierii. Atenție, ședința este convocată fie prin decizia primarului, fie prin convocator cu semnătura tuturor consilierilor. Aveți convocator pentru data de 31 semnat de toți consilierii USR- PLUS? Dumneavoastră nu ați convocat acea ședință în conformitate cu prevederile legale.

Are cuvântul dnul consilier Andrei Nistor: există convocator pentru fiecare ședință. Există acte pentru aceste ședințe.

Se declară ședința închisă.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar general UAT,
Ichim Margareta

Document semnat

Înregistrarea video a ședinței