Proces verbal

Încheiat azi 12.01.2022 ora 1300 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Popești-Leordeni care se desfășoară la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din str. Leordeni nr.52, convocată prin dispoziția primarului nr. 16/06.01.2022 și adresa de convocare a consilierilor locali nr.689/06.01.2022, cu următoare ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru „Introducere teren în intravilan și realizare Centru Sportiv Multifuncțional” în orașul Popești-Leordeni; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).
  2. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea proiectului „Dezvoltarea de bune practici pentru consolidarea parteneriatului dintre autoritățile locale și mediul neguvernamental”; inițiator: Grupul consilierilor locali ai Alianței USR-PLUS.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale acordate la nivelul Orașului Popești-Leordeni Județul Ilfov, pentru anul 2022; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).
  4. Proiect de hotărâre privind stabilirea domeniilor serviciilor publice și locul în care persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social au obligația de a presta lunar activități în folosul comunității; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul „INTRODUCERE IN INTRAVILAN ÎN VEDEREA CONSTRUIRII UNUI ANSAMBLU IMOBILE LOCUINȚE COLECTIVE ȘI FUNCȚIUNI MIXTE COMPLEMENTARE LOCUIRII - SERVICII ȘI COMERȚ S+P+5ERetras+6ERetras, AMENAJARE CIRCULAȚII, SPAȚII VERZI, ASIGURARE PARCĂRI, BRANȘAMENTE ȘI UTILITĂȚI”; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).
  6. Proiect de hotărâre privind acordarea de mandate speciale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov în vederea aprobării proiectului de contract de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători pe o perioadă de 10 ani, ce urmează a fi încheiat cu operatorul SC Regio Serv Transport SRL; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).
  7. Proiect de hotărâre privind acordarea de mandate speciale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov în vederea modificării contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători încheiate cu operatorii regionali Societatea de Transport București STB S.A., Serviciul de Transport Voluntari SA, Ecotrans STCM SRL, SC Regio Serv Transport SRL; inițiator: p. Primar Todireanu Constantin Alin, Administrator public (cf. Dispoziției nr. 550/21.12.2021).

Prezența este în conformitate cu tabelul anexă la dosarul de ședință.

Se dă citire procesului-verbal al ședinței anterioare.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Se dă citire ordinii de zi. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Se trece la dezbateri.

Punctul 1: Se dă citire documentației.
Are cuvântul domnul consilier Dumitrescu C.: USR-PLUS salută acest proiect și aș vrea să întreb: care este termenul de finalizare a acestui proiect și sursa de finanțare?
Răspunde d-nul Gheorghiu S.: termenul este de 36 luni și sursa de finanțare bugetul local și alte surse (CNI - aplicare procedură de finanțare).
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 2: Se dă citire documentației.
Are cuvântul doamna consilier Păun C.: am văzut votul din comisii, putem să ghicim cu toții încotro se va duce acest proiect. ONG-urile sunt parte foarte importantă din dezvoltarea orașului pentru că sunt multe domenii în care primăria ori nu poate, ori nu are cu cine, ori nu are cu ce să intervină în multe domenii dacă am apela la ONG-uri. Există anumite legi care ajută primăria să apeleze la ONG-uri să realizeze anumite programe, trebuie ca ele să se cunoască între ele, primăria să știe care sunt ONG-urile, să-și manifeste dorința de colaborare în zonele în care au nevoie de ajutor și ONG-urile să vină cu proiect. Acesta este un prim pas pentru ajutarea comunității.
Are cuvântul domnul consilier Alexandru I.: Stimați colegi de la USR, am citit cu atenție proiectul, am citit temeiul legal, aș vrea să-mi spună d-nul Horeanu care este temeiul legal pentru care solicitați acordarea unei sume de bani pentru protocol. Nu am găsit nicio lege prin care primăria poate asigura o sumă de bani pentru protocol. Pentru acest motiv nu votăm proiectul.
Se supune la vot: 8 voturi pentru (consilierii Alianței USR-PLUS), 1 (una) abținere (Șutru P.) și 10 voturi împotrivă.

Punctul 3: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 4: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 5: Se dă citire documentației.
Deoarece sunt aplicabile prevederile art. 228 C.A., d-nul președinte de ședință părăsește sala.
Domnul consilier Mitran Constantin propune ca domnul Cazacu Silviu să conducă ședința pentru acest proiect.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Are cuvântul domnul consilier Dumitrescu C.: De ce nu a fost votat acest proiect în 2018?
D-na secretar: pentru că nu a fost cvorumul cerut de lege, adică acest proiect s-a respins ca urmare a rezultatului votului.
Domnul consilier Ciotoianu: motivul a fost că îngreunează traficul pe șos. Leordeni, deoarece sunt multe blocuri, orașul este foarte aglomerat, este vorba de 15.000 de locuințe.
Are cuvântul domnul consilier Alexandru I.: pentru a motiva votul de azi unde este situat acest teren în viitorul PUG este zonă industrială, producție, toată zona va fi economică, vrem să menținem acea zonă pentru dezvoltare. În noul PUG această zonă nu este pentru locuit, este zonă economică - T17 - aceasta fiind motivația votului ptr. PNL-PRO ROMÂNIA.
Consilierii Alianței USR-PLUS solicită pauză 1 minut pentru consultări.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se suspendă ședința pentru consultări.
Se reiau lucrările ședinței.
Are cuvântul domnul consilier Bogdan T.: referitor la ceea ce a zis domnul Alexandru I.: vorbim despre viitorul PUG, nu este aprobat, nu îl avem în față, vorbim despre ceva care nu este oficial. Dacă picăm acest proiect o să ajungem în aceeași situație.
Domnul Cazacu S. dă citire certificatului de grefa.
Se supune la vot: 0 voturi pentru, 18 abțineri, 0 voturi împotrivă.
Domnul președinte de ședință Șutru Pavel revine în sală.

Punctul 6: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 7: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Se declară ședința închisă.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar general UAT,
Ichim Margareta

Document semnat.

Înregistrarea video a ședinței