Proiect de hotărâre
privind aderarea Orașului Popești-Leordeni la Asociația Comunelor din România

  • Având în vedere referatul de aprobare al Primarului orașului Popești-Leordeni nr.52325/22.09.2023 și raportul de specialitate al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și IT înregistrat cu nr.52329/22.09.2023;
  • În temeiul prevederilor art.10 din Carta europeană a autonomiei locale adoptată la Strasbourg la 15 octombrie 1985 și ratificată prin Legea nr.199/1997, art. 1 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare, art.24 alin. 1^1) - alin.(1^3) și art.35 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Ordinului ministrului administrației și internelor și al ministrului finanțelor publice nr.232/2010 privind aprobarea modelului - cadru al Acordului de cooperare pentru organizarea și exercitarea unor activități în scopul realizării unor atribuții stabilite prin lege autorităților administrației publice locale, art.(3) alin.(3) din Constituția României, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • În conformitate cu prevederile art.5 lit.i) și lit.aa), art.86 alin.(1) lit.a) și lit.e), art.89 alin.(3) și alin.(7), art.104 alin.(1) lit.m), art.129 alin.(2) lit.e), alin.(9) lit.c) și art.154 alin.(1) și alin.(6) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
  • În baza art.136 alin.(1) din OUG nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Consiliul Local al Orașului Popești-Leordeni adoptă prezenta hotărâre:

  • Art. 1.– (1) Se aprobă aderarea orașului Popești-Leordeni la Asociația Comunelor din România, însușindu-și prevederile Statutului acesteia.
    (2) Calitatea de membru al Asociației Comunelor din România se prevede în Statutul orașului Popești-Leordeni, aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local.
    (3) Se aprobă participarea funcționarilor publici și a personalului contractual din cadrul Primăriei orașului Popești-Leordeni și al instituțiilor/serviciilor publice de interes local, la constituirea Corpurilor profesionale ale Asociației Comunelor din România.
  • Art. 2.– În cazul în care Primarul orașului nu poate participa, reprezentarea orașului Popești-Leordeni în cadrul Asociației Comunelor din România, precum și în cel al Filialei Județene Ilfov a Asociației Comunelor din România, se asigură de către împuternicitul autorității executive, numai pe baza unui mandat de reprezentare, aprobat prin dispoziția primarului orașului.
  • Art. 3.– Obligațiile financiare rezultate din acordurile de cooperare sau de aderare la Asociația Comunelor din România, precum și la Filiala Județeană Ilfov se asigură din bugetul local al orașului Popești-Leordeni.
  • Art. 4.– (1) Primarul orașului Popești-Leordeni va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
    (2) Comunicarea și aducerea la cunoștință publică a prezentei se vor face, potrivit competențelor, prin grija secretarului general al orașului Popești-Leordeni.
Document semnat