Proiect de hotărâre
privind aprobarea proiectului Grădinița de vară în unitățile de învățământ selectate, în orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Având în vedere:
    • Inițiativa consilierilor locali ai USR Popești-Leordeni, privind aprobarea proiectului Grădiniță de vară în unitățile de învatamant selectate, în orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov, inițiativa elaborată în baza art. 129 alin. (1), alin. (2) și art.196 alin (1) lit. a) din Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ;
    • Art. 103 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă desfășurarea proiectului Grădinița de vară, în cadrul unităților de învățământ Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 din localitatea Popești-Leordeni, în perioada iulie - august 2023, conform Anexa nr. 1 parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 2. – Se aprobă alocarea de la bugetul local a unui sprijin financiar necesar pentru plata cheltuielilor de personal implicat în proiectului Grădinița de vară, pentru următoarele categorii de personal:
    a) Personal didactic (Profesori învățământ preșcolar, educatoare) - 150 Ron net/normă de încadrare/zi;
    b) Personal didactic auxiliar (Administrator) - 100 lei net/și/normă de încadrare;
    c) Personal nedidactic - 70 lei net/și/normă de încadrare.
  • Art. 3. – Se aprobă finanțarea de la bugetul local a cheltuielilor cu materialele igienico-sanitare, în cuantum de 20 Ron/lună/copil și materialele didactice, în cuantum de 100 Ron/lună/copil, pentru desfășurarea proiectului Grădinița de vară.
  • Art. 4. – Suma de 142.730 Ron alocată din bugetul local pentru acest proiect poate fi majorată în funcție de numărul cererilor de înscriere a copiilor în proiectul Grădinița de vară.
  • Art. 5. – Primarul Orașului Popești-Leordeni, Serviciul pentru Educație, Cultură și Proiecție Civilă și conducerile unităților de învățământ preșcolar menționate la Art. 1 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
  • Art. 6. – (1) Prezenta hotărâre va fi comunicată prin grija Secretarului general al orașului Popești-Leordeni și a Instituției Primarului orașului Popești-Leordeni și va fi adus la cunoștință publică, prin afișarea la sediul primăriei, precum și pe pagina de internet www.ppl.ro.
    (2) Comunicarea prezentei hotarari către unitățile de învățământ preșcolar va fi comunicată prin grija Serviciul pentru Educație, Cultură și Protecție civilă.
Document semnat