Proiect de hotărâre
privind declanșarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilului - teren în suprafață de 12.526 m.p. situat pe str. Laurențiu Raiciu, nr.23, pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești-Leordeni”

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Examinând:
    • Hotărârea Consiliului Local Popești-Leordeni nr. 94/21.07.2022, prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, Studiul de Fezabilitate și coridorul de expropriere evidențiat în studiul de fezabilitate, aferenți obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești-Leordeni”;
    • Planul de amplasament avizat de OCPI conform procesului - verbal de recepție emis de OCPI Ilfov întocmit în data de 10.08.2022 pentru lucrarea nr. 324905/03.08.2022, care constituie coridorul de expropriere pentru obiectivul „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești-Leordeni”;
    • Raportul de evaluare nr. 67297/08.12.2022, al terenului situat pe str. Lauențiu Raiciu, nr. 23, în orașul Popești-Leordeni, în suprafață de 12.526m.p„ întocmit de S.C MANAGEMENT & EVALUATION COMPANY S.R.L;
    • Raportul de specialitate nr. 68876/15.12.2022, promovat de Serviciul Achiziții Publice, Investiții și Urmărire Contracte, prin care se propune declanșarea procedurii de expropriere a imobilului proprietate privată, identificat prin Planul de Amplasament avizat de OCPI conform procesului - verbal de recepție emis de OCPI Ilfov întocmit în data de 10.08.2022 pentru lucrarea nr. 324905/03.08.2022, întocmit de ing. Militarii Silviu Cătălin, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes local „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești-Leordeni”și mandatarea Primarului Orașului Popești-Leordeni să emită dispozițiile de expropriere pentru imobilul care constituie coridorul de expropriere;
    • Referatul de aprobare al Primarului Orașului Popești-Leordeni nr. 68877/15.12.2022.
  • Având în vedere:
    • Dispozițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, jddețean și local;
    • Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local;
    • Legea nr. 7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare;
  • În temeiul art. 129 alin. (4) lit. d) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă amplasamentul obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești-Leordeni”, conform planului de situație avizat de OCPI, cuprins în Anexa 1, care face parte din prezenta hotărâre.
  • Art. 2. – Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilului - teren în suprafață de 12.526 m.p., situat pe str. Laurențiu Raiciu, nr. 23, care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești- Leordeni”, expropriator fiind Orașul Popești-Leordeni.
  • Art. 3. – Se aprobă lista cuprinzând imoblele proprietate privată supuse exproprierii, care constituie coridorul de expropriere, numele proprietarilor, cuprinsă în Anexa 2, care face parte din prezenta hotărâre.
  • Art. 4. – Se însușește Raportul de evaluare nr. 67297/08.12.2022, întocmit de S.C MANAGEMENT & EVALUATION COMPANY S.R.L, pentru imobilul ce urmează a fi expropriat în vederea realizării obiectivului de investiții „Amenajare Drum și Parc Laurențiu Raiciu în Orașul Popești- Leordeni”, expropriator fiind Orașul Popești-Leordeni.
  • Art. 5. – Se aprobă suma estimată de către expropriator aferentă despăgubirilor pentru imobilul - teren în suprafață de 12.526 m.p., proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes local în cuantum de 1.350.708 lei, (echivalent a 273.905 Euro) valorile nu conțin TVA.
  • Art. 6. – Suma prevăzută la art. 5 urmează a fi asigurată din fondurile bugetului local al Orașului Popești-Leordeni și se virează, în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data adoptării prezentei hotărâri, într-un cont bancar deschis pe numele Orașului Popești-Leordeni, la dispoziția proprietarului imobilului situat pe amplasamentul lucrării de interes local prevăzute la art. 1, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii.
  • Art. 7. – Planul amplasamentului obiectivului de utilitate publică de interes local, se aduce la cunoștință publică prin afișare la sediul local și pe pagina de internet a Primăriei Orașului Popești-Leordeni.
  • Art. 8. – După expirarea termenului legal de afișare și înștiințare a proprietarului, se mandatează Primarul Orașului Popești-Leordeni, să emită dispoziția de expropriere, pentru imobilul proprietate privată ce constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică, să emită dispozițiile de numire a comisiilor de verificare a dosarelor de expropriere și să semneze orice acte privind intabularea dreptului de proprietate al Orașului Popești-Leordeni.
  • Art. 9. – Prezenta va fi dusă la îndeplinire de Primarul Orașului Popești-Leordeni, Administratorul Public al Orașului Popești-Leordeni, Serviciul Juridic, Monitorizare Proceduri Administrative și Arhivă și Serviciul Achiziții Publice, Investiții și Urmărire Contracte care fac parte din Aparatul de Specialitate al Primarului Orașului Popești-Leordeni, conform competențelor.
  • Art. 10. – Secretarul General ăl Orașului Popești-Leordeni va asigura comunicarea prezentei, conform competențelor legale.
Document semnat