Proiect de hotărâre
privind aprobarea asocierii Orașului Popești-Leordeni cu Consiliul Județean Ilfov, Comuna Afumați, Oraș Chitila, Oraș Pantelimon, Oraș Voluntari pentru realizarea proiectului „Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării-extindere în județul Ilfov” prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 - Fondul local - Investiția 1.1.2. Mobilitatea Urbană verde - ITS/alte infrastructuri TIC și a cheltuielilor aferente proiectului și abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Popești-Leordeni nr. 120 din 12.10.2022

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Având în vedere:
    • Ghidul Specific - Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR pentru apelul de proiecte PNRR/2022/C10- Fondul local;
    • O.U.G. nr. 124/13.12.2021 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, respectiv normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021;
    • Referatul de aprobare nr. 55496/13.10.2022
    • Raportul de specialitate nr. 55495/13.10.2022
    • Avizul Comisiei de specialitate............. .
  • În temeiul prevederilor art. 129, alin. (2), lit. e) coroborat cu alin. (9), lit. c), art.136 și art.196 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă asocierea și Acordul de parteneriat dintre Orașul Popești-Leordeni, Partener în cadrul Acordului si Consiliul Județean Ilfov, Comuna Afumați, Oraș Chitila, Oraș Pantelimon, Parteneri și Orașul Voluntari, Lider, pentru realizarea proiectului „Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării - extindere în județul Ilfov” prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 - Fondul local - Investiția 1.1.2. Mobilitatea Urbană verde — ITS/alte infrastructuri TIC.
  • Art. 2. – Se aprobă depunerea cererii de finanțare cu titlul „Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării - extindere în județul Ilfov” prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 - Fondul local - Investiția 1.1.2. Mobilitatea Urbană verde — ITS/alte infrastructuri TIC.
  • Art. 3. – Se aprobă valoarea totală a proiectului cu titlul „Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării- extindere în județul Ilfov”, în valoare de 7.836.938,40 lei fără TVA, respectiv 1.592.000,00 euro fără TVA, dintre care cheltuieli eligibile în valoare de 7.836.938,40 lei fără TVA, respectiv 1.592.000,00 euro fără TVA și cheltuieli neeligibile în valoare de 0,00 lei fără TVA, respectiv 0,00 euro fără TVA (cursul euro aferent lunii mai 2021 de 1 Euro=4,9227 lei, conform Ghidului Specific - Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului național de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10 - Fondul local).
  • Art. 4. – Se aprobă valoarea maximă eligibilă a Orașului Popești-Leordeni în cadrul proiectului cu titlul „Modernizare și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării- extindere în județul Ilfov”, în valoare de 1.782.017,40 lei fără TVA, respectiv 362.000,00 euro fără TVA (cursul euro aferent lunii mai 2021 de 1 Euro=4,9227 lei, conform Ghidului Specific - Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului național de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 - Fondul local).
  • Art. 5. – Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării sau plății ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
  • Art. 6. – Se aprobă Acordul de parteneriat al proiectului prevăzut în Anexa nr.1, Nota de fundamentare a investiției prevăzută în Anexa nr. 2 și Descrierea sumară a investiției prevăzută în Anexa nr. 3, la prezenta hotărâre.
  • Art. 7. – Se abroga Hotărârea Consiliului Local al Orașului Popești -Leordeni nr.120 din data 12.10.2022.
  • Art. 8. – Se împuternicește primarul Orașului Popești-Leordeni să semneze Acordul de Parteneriat prevăzut la art. 1, precum și orice alte documente necesare.
  • Art. 9. – Direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Orașului Popești-Leordeni vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
  • Art. 10. – Secretarul general al orașului va asigura comunicarea prezentei, conform competențelor legale.
Document semnat