Proiect de hotărâre
privind aprobarea participării Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Popești-Leordeni din județul Ilfov în calitate de Lider, prin asocierea cu Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Ilfov, precum și cu un număr de 24 Unității Administrativ-Teritoriale din județul Ilfov, în cadrul proiectului „Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov - Informarea călătorilor în stațiile de transport public”, apelul de proiecte PNRR/2022/C10

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

    • Prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare;
    • Prevederile Ghidului specific - Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 - Fondul Local, Axa I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - ITS/alte infrastructuri TIC;
    • Referatul de aprobare nr. 3573/10.06.2022;
    • Raportul de specialitate nr. 3572/10.06.2022;
    • Prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
    • Prevederile art.2 alin.(2), art.58, art.64, art.80 și art.84 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată cu modificările și completările ulterioare;
  • În temeiul prevederilor art. 129, alin (2), lit. e) coroborat cu alin. (9), lit. c), art.136 și art.196 alin (1) lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă participarea Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Popești-Leordeni din județul Ilfov în calitate de Lider, prin asocierea cu Unitatea Administrativ- Teritorială Județul Ilfov, precum și cu un număr de 24 Unității Administrativ-Teritoriale din județul Ilfov în cadrul proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov - Informarea călătorilor în stațiile de transport public”, apelul de proiecte PNRR/2022/C10.
  • Art. 2. – Se aprobă Nota de fundamentare a investiției „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov - Informarea călătorilor în stațiile de transport public”, prevăzută în anexa 1, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 3. – Se aprobă Acordul de parteneriat al proiectului, prevăzut în anexa 2, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 4. – Se aprobă Descrierea sumară a investiției, prevăzută în anexa 3, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 5. – Se aprobă valoarea maximă a contribuției din bugetul prealocat Unității Administrativ-Teritorială Orașul Popești-Leordeni pentru proiectul „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov - Informarea călătorilor în stațiile de transport public” în valoare de 396.970,27 (valoarea transmisă prin adresa primăriei) lei, la care se adaugă TVA, respectiv 80.640,76 euro, la care se adaugă TVA (cursul valutar utilizat este cel aferent lunii mai 2022, 1 euro = 4,9227 lei), precum și a cheltuielilor neeligibile în valoare de 223.112,21 lei, la care se adaugă TVA, respectiv 45.323,14 euro, la care se adaugă TVA (cursul valutar utilizat este cel aferent lunii mai 2022, 1 euro = 4,9227 lei).
  • Art. 6. – Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării sau plății ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
  • Art. 7. – Se împuternicește Primarul Orașului Popești-Leordeni din județul Ilfov, în calitate de reprezentant legal al Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Popești-Leordeni, să semneze în calitate de lider de parteneriat Nota de fundamentare (anexa 1), precum și Descrierea sumară (anexa 3).
  • Art. 8. – Se împuternicește Primarul Orașului Popești-Leordeni din județul Ilfov în calitate de reprezentant legal al Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Popești-Leordeni, să semneze Acordul de parteneriat (anexa 2) și toate documentele necesare în vederea depunerii cererii de finanțare aferente proiectului.
  • Art. 9. – Se împuternicește Primarul Orașului Popești-Leordeni din județul Ilfov în calitate de reprezentant legal al Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Popești-Leordeni, să semneze în calitate de lider de parteneriat și să depună Cererea de finanțare și Contractul de finanțare în numele și pe seama partenerilor cuprinși în Acordul de parteneriat.
  • Art. 10. – Primarul Orașului Popești-Leordeni și serviciile din aparatul de specialitate al acestuia vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei Hotărâri.
  • Art. 11. – Secretarul General al Orașului Popești-Leordeni va comunica, în termenul prevăzut de lege, prezentul act administrativ Instituției Prefectului - Județul Ilfov, Unităților Administrativ-Teritoriale partenere, compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Orașului Popești-Leordeni și va asigura publicarea în Monitorul Oficial al Județului Ilfov.
Document semnat