Proiect de hotărâre
privind acordarea unui mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov (A.D.I.G.I.D.I)

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Având în vedere:
    1. Raportul de specialitate nr. 29738/25.05.2022 al Direcției de administrare a domeniului public și privat;
    2. Referatul de aprobare nr. 29739/25.05.2022 întocmit de Primarul orașului Popești- Leordeni;
    3. art. 13, art. 17 alin. (1) coroborat cu alin. (2) lit. f) coroborat cu art. 21 alin. (1) și art. 32 alin. (1) din Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov;
  • În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • În temeiul:
    1. art. 8, art. 10 alin. (5), art. 22, art. 29, art. 30, art. 32 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
    2. art. 12 alin. 1 lit. b, alin. 2 și alin. 3 și art. 13 alin. 1 lit. b) și alin. 2 din Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
    3. art. 60 alin. (1) pct. A lit. e) din Ordonanța de Urgență nr. 92 din 19 august 2021 privind regimul deșeurilor;
    4. art. 129 alin. (2) lit. e) coroborat cu alin. (9) lit. a), art. 140 și art. 196 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov să delege, în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni, gestiunea activității de administrare a depozitelor de deșeuri municipale pentru eliminarea, prin depozitare, a deșeurilor provenite de pe raza administrativ-teritorială a Orașului Popești-Leordeni.
  • Art. 2. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov să elaboreze și să aprobe documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitelor de deșeuri municipale pentru eliminarea, prin depozitare, a deșeurilor provenite din unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației.
  • Art. 3. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionare Integrată a Deșeurilor Ilfov să organizeze și să desfășoare procedurile de atribuire a contractului de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitelor de deșeuri municipale pentru eliminarea, prin depozitare, a deșeurilor provenite din unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației.
  • Art. 4. – Se împuternicește Primarul Orașului/Comunei/Reprezentantul în AGA/ (sau, după caz, persoana desemnată de Consiliu Local al orașului Popești-Leordeni) DL/Dna. cetățean român, născut la data de , domiciliat în localitatea , având CNP, identificat(ă) cu cartea de identitate seria ........ nr. ......, eliberată de S.P.C.L.E.P ......, să voteze și să aprobe în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor:
    - documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitelor de deșeuri municipale pentru eliminarea, prin depozitare, a deșeurilor provenite din unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației.
  • Art. 5. – Primarul orașului Popești-Leordeni, prin aparatul de specialitate va duce la îndeplinire prevederile prezentei Hotărâri.
  • Art. 6. – Secretarul general al orașului Popești-Leordeni va asigura comunicarea prezentei Hotărâri, potrivit competențelor.
Document semnat