Proiect de hotărâre
privind acordarea de mandate speciale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Având în vedere referatul de aprobare al Primarului Nr.23921/21.04.2022 și raportul de specialitate al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat Nr. 23919/21.04.2022;
  • Văzând avizele Comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Nr. ....
  • Ținând cont de - Adresa TPBI cu nr. 31032/15.04.2022;
  • În conformitate cu prevederile:
    • Legii nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
    • Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local;
    • Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice ele transport feroviar și rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 și nr. 1107/70 ale Consiliului;
  • În temeiul art. 129 alin. (1), alin. (2) lit. d), alin. (7) lit. n) și art. 139 alin.(3) din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ,

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov, pe o perioadă de 10 ani, cu operatorul SC Regio Serv Transport SRL, în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, împreună cu anexele și documentele asociate acestuia.
    (2) Contractul de delegare împreună cu anexele și documentele asociate acestuia se constituie în Anexa 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre
  • Art. 2. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, ca în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni, să aprobe documentația de atribuire privind delegarea de gestiune a serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov, potrivit art. 8 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 3. – Se aprobă gestiunea directă ca modalitate de gestiune a serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov.
  • Art. 4. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, ca în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni, să atribuie direct serviciul public de transport local de călători și să semneze Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători în regiunea București Ilfov, pe o perioadă de 10 ani, cu operatorul SC Regio Serv Transport SRL.
  • Art. 5. – Se acordă mandat special Președintelui Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov pentru ca în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni să semneze Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov pe o perioadă de 10 ani cu operatorul SC Regio Serv Transport SRL.
  • Art. 6. – Se acordă mandat Dlui Petre IACOB, Primarul Orașului Popești-Leordeni, reprezentant al orașului Popești-Leordeni în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov pentru ca în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni, în calitate de beneficiară a serviciului de transport public, să semneze Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov pe o perioadă de 10 ani cu operatorul SC Regio Sery Transport SRL
  • Art. 7. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, ca în numele și pe seama UAT Popești-Leordeni, să aprobe stabilirea, ajustarea sau modificarea prețurilor și tarifelor, după caz, în condițiile legii speciale, cu respectarea normelor metodologice/procedurilor elaborate și aprobate de autoritățile de reglementare competente, potrivit art. 8 alin. (3) lit. k) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 8. – Se acordă mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, ca în numele şi pe seama UAT Popești-Leordeni, să refuze, în condiții justificate, aprobarea prețurilor și tarifelor propuse de operator, potrivit art. 9 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 9. – Primarul orașului Popești-Leordeni, prin direcțiile din cadrul aparatului de specialitate și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov (TPBI) vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
  • Art. 10. – Secretarul General al UAT Popești-Leordeni va asigura comunicarea prezentei hotărâri, conform competențelor legale.
Document semnat