Proiect de hotărâre
cu privire la aprobarea înscrierii UAT Popești-Leordeni în „Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, denumit generic Curățăm România” desfășurat de către Administrația Fondului pentru Mediu și depunerea cererii de finanțare

Consiliul local al orașului Popești-Leordeni.

  • Văzând:
    • Inițiativa consilierilor locali ai Alianței USR PLUS Popești-Leordeni, elaborată în baza art.129 alin.(1), alin (2) și art.196 alin (1) lit. a din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea înscrierii UAT Popești-Leordeni în „Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, denumit generic Curățăm România” desfășurat de către Administrația Fondului pentru Mediu și depunerea cererii de finanțare;
    • Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător;
    • Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare;
    • ORDINUL Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 710 din 1 aprilie 2022 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 328 din 4 aprilie 2022

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă înscrierea UAT Popești-Leordeni în cadrul „Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, denumit generic Curățăm România, pentru solicitanți unitățile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunile administrativ-teritoriale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară”, desfășurat de către Administrația Fondului pentru Mediu, și depunerea cererii de finanțare aferente.
  • Art. 2. – Se aprobă valoarea maximă eligibilă de 18.000 lei pentru desfășurarea unor activități de ecologizare în Popești-Leordeni, jud. Ilfov, în cadrul Programului menționat la Art. 1.
  • Art. 3. – În vederea depunerii cererii de finanțare pentru Programul propus, întocmirii documentației aferente acestuia, se vor respecta procedurile stabilite în Ghidul de finanțare, specific Programului.
  • Art. 4. – Primarul orașului Popești-Leordeni, prin intermediul compartimentelor de specialitate, va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotarari.
  • Art. 5. – Prezenta hotărâre va fi comunicată prin grija Secretarului general al orașului Popești-Leordeni și a Instituției Primarului orașului Popești-Leordeni și va fi adus la cunoștință publică, prin afișarea la sediul primăriei, precum și pe pagina de internet www.ppl.ro.
Document semnat