Proiect de hotărâre
privind acordarea de mandate speciale pentru aprobarea şi semnarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători pentru regiunea Bucureşti-Ilfov

Consiliul Local al orașului Popești-Leordeni.

  • Având în vedere adresa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov înregistrată sub nr. 11933/10.08.2018, expunerea de motive a Primarului oraşului Popeşti-Leordeni înregistrată sub nr. 12064/13.08.2018 şi raportul de specialitate înregistrat sub nr. 12063/13.08.2018;
  • ținând cont de prevederile art. 10, alin. (4) şi (5) din Legea nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede că exercitarea atribuţiilor, drepturilor şi obligaţiilor prevăzute la art. 8, alin. (3), lit. a), d1), d2), i) şi k), alin. (2), lit. g) şi art. 30, alin. (5) „este condiţionată de primirea, în prealabil, a unui mandat special din partea autorităţilor deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei”;
  • în aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) n\1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului;
  • având în vedere constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADTPBI) ca persoană juridică de drept privat, de interes public, înfiinţată în temeiul prevederilor art. 11-13 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000, împreună cu celelalte prevederi ale legislaţiei române, în noiembrie 2017, ca asociere a celor 42 de autorităţi locale ale regiunii Bucureşti-Ilfov, cu scopul: „înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a Serviciului public de transport local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre;
  • în temeiul art. 36, alin. (1), alin. (2), lit. d), alin. 6, lit. a), pct. 14 şi art. 45, alin. 2 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Hotărăște:

  • Art. 1. Se acordă mandat special pentru aprobarea „Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului comunitar de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, în regim de urgenţă”, conform art. 29 din Legea nr. 51/2006 (Anexa 1).
  • Art. 2. Se acordă mandat special pentru aprobarea delegării de gestiune a serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov în mod direct, în regim de urgenţă, conform art. 2, lit. e) din Legea 51/2006 şi a Studiului.
  • Art. 3. Se acordă mandat special pentru aprobarea documentaţiei de atribuire privind delegarea de gestiune a serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, conform art. 8, alin. (3), lit. d1) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 4. Se acordă mandat special pentru aprobarea „Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov”, conform art. 8, alin. (3), lit. i) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 5. Se acordă mandat special pentru aprobarea „Caietului de sarcini al serviciului de transport public de călători în Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov”, conform art. 8, alin. (3), lit. i) din Legea nr. 51/2006.
  • Art. 6. Se acordă mandat special pentru aprobarea „Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public de Călători în regiunea Bucureşti-Ilfov”, conform art. 8, alin. (3), lit. i) din Legea nr. 51/2006 (Anexa 2).
  • Art. 7. Se acordă mandat special pentru mandatarea Preşedintelui Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, pentru semnarea, în condiţiile menţionate mai sus, a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători ce urmează a se încheia cu Societatea de Transport Bucureşti STB SA.
  • Art. 8. Se acordă mandat special pentru mandatarea reprezentantului legal al asociatului Consiliul Local al Oraşului Popeşti-Leordeni pentrru semnarea, alături de Preşedintele Asociaţiei, a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători.
  • Art. 9. Prezenta va fi dusă la îndeplinire de către Primarul oraşului Popeşti-Leordeni, Secretarul oraşului Popeşti-Leordeni, Administratorul Public al oraşului Popeşti-Leordeni, Direcţia Economică, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi de aparatul de specialitate al primarului oraşului Popeşti-Leordeni.
Document semnat