Hotărâre
privind înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „București 2020” împreună cu unitățile administrativ-teritoriale limitrofe, respectiv municipiul București, reprezentat legal de Consiliul Local al Sectorului 3, orașul Pantelimon, comunele Glina și Cernica, pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice

Consiliul local al oraşului Popeşti-Leordeni

  • Având în vedere:
    • Hotărârea Consiliului Local al orașului Popești-Leordeni nr. 91/13.12.2012, privind împuternicirea Primarului orașului Popești-Leordeni, dl Iacob Petre în vederea demarării procedurilor necesare constituirii Asociației de dezvoltare intercomunitară care va cuprinde orașul Popești-Leordeni și unitățile administrativ-teritoriale limitrofe respectiv municipiul București, reprezentat legal de Consiliul local al Sectorului 3, orașul Pantelimon și comunele Glina și Cernica;
    • referatul de specialitate al Secretarului orașului înregistrat sub nr. 4352/18.02.2013, precum și expunerea de motive a Primarului orașului Popești-Leordeni înregistrată sub nr. 4353/18.02.2013, precum și rapoartele de avizare ale: comisiei nr. 1 (pentru activități economico-financiare, servicii, comerț, gospodărie comunală, administrarea domeniului public și privat) înregistrat sub nr. 5528/27.02.2013 și al comisiei nr. 4 (pentru amenajarea teritoriului și urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea și păstrarea monumentelor istorice și de arhitectură) înregistrat sub nr. 5526/27.02.2013;
  • în temeiul:
    • art. 2 lit. a) și lit. e), art. 6, art. 8 alin. 2 lit. c), art. 23 alin (4), art. 30, art. 31, art. 31, art. 32 alin. (4) din Legea nr. 51/2006 serviciilor comunitare de utilități publice;
    • art. 11, art. 36 alin. (2) lit. e), alin. (7) lit. e), art. 45 alin. (2) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările Și completările ulterioare;
    • art. 17 alin. (1) lit. g), art. 22 alin. (2), art. 22 alin. (3) din Legea nr. 92/2007 serviciilor de transport public local;
    • art. 1 și art. 2 din O.G. nr. 855/2008 pentru aprobarea actului constitutiv-cadru și a statutului-cadru ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice.

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă asocierea orașului Popești-Leordeni, împreună cu municipiul București, reprezentat legal prin Consiliul Local al Sectorului 3, orașul Pantelimon, comuna Glina și comuna Cernica din județul Ilfov, în cadrul asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, cu denumirea Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020” (denumită în mod prescurtat A.D.I. „București 2020”), persoană juridică de drept privat, de utilitate publică.
  • Art. 2. – Se aprobă stabilirea sediului Asociației de dezvoltare intercomunitară „București 2020” în România, municipiul București, B-dul Mircea Vodă nr. 5, parter, camera 7, sector 3.
  • Art. 3. – Se aprobă Actul constitutiv al asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, denumită Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, prevăzut la anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 4. – Se aprobă Statutul asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, denumită Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, prevăzut la anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 5. – La Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020” vor putea adera ulterior și alte localități, în condițiile prevăzute de Actul constitutiv și de Statut.
  • Art. 6. – Se numește dl Iacob Petre, ca reprezentant al orașului Popești-Leordeni, în cadrul Adunării generale al Asociației de dezvoltare intercomunitară „București 2020”.
  • Art. 7. – Este propus dl Crăciunescu Eozefin, în calitate de prim membru al Consiliului Director al Asociației de dezvoltare intercomunitară „București 2020”.
  • Art. 8. – Se aprobă participarea orașului Popeștii-Leordeni la patrimoniul inițial al Asociației de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, cu o contribuție în numerar în valoare de 10.000 de lei.
  • Art. 9. – Se aprobă cotizația anuală care va trebui plătită de către orașul Popești-Leordeni Asociației de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, în cuantum de 1 leu, pentru flecare locuitor domiciliat în orașul Popești-Leordeni, cotizație plătibilă până la data de 30 martie a fiecărui an.
  • Art. 10. – Se asumă obligația de a nu obstrucționa în cazul retragerii din Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, în nici un mod, realizarea lucrărilor de investiții necesare pentru reabilitarea, modernizarea sau după caz, dezvoltarea și exploatarea sistemelor de utilități publice promovate și realizate în comun în cadrul asociației de dezvoltare intercomunitară, în conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 51/2006 cu modificările și completările ulterioare prevăzute de lege pentru înregistrarea asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, denumită Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020” în Registrul asociaților și fundațiilor de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.
  • Art. 11. – Se împuternicește primarul orașului Popești-Leordeni, dl Iacob Petre, cetățean român, ............. , să semneze în numele și pe seama orașului Popești-Leordeni, Actul Constitutiv și Statutul asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, denumită Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020”, anexate la prezenta hotărâre.
  • Art. 12. – Se împuternicește dna Marta Pavel .................. să efectueze operațiunile bancare necesare pentru depunerea capitalului social și dl. Avram-Alexandru Oana, cetățean român, născut ..................... să îndeplinească procedurile prevăzute de lege pentru înregistrarea asociației de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea în comun a serviciilor de utilități publice, denumită Asociația de dezvoltare intercomunitară „București 2020” în Registrul asociaților și fundațiilor de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar,
Ichim Margareta

Hotărârea nr. 8 din 28.2.2013

Document semnat