Hotărâre
privind asocierea în participație în vederea dezvoltării unui complex spitalicesc în orașului Popești-Leordeni

Consiliul local al oraşului Popeşti-Leordeni

  • În urma propunerii formulate de societățile comerciale GAMI ENGINEERING S.r.l. și B.G.S. S.r.l. și a notei de fundamentare a Primarului orașului Popești-Leordeni înregistrată sub nr. 1967/23.01.2013;
  • în baza prevederilor art. 1949 și următoarelor din Codul Civil, precum și rapoartele de avizare ale: comisiei nr. 2 (pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate și familie, muncă și protecție socială, protecție copii, tineret și sport-turism) înregistrat sub nr. 2405/280.01.2013 și comisiei nr. 4 (pentru amenajarea, teritoriului și urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea și păstrarea monumentelor istorice și de arhitectură), înregistrat sub nr. 2401/28.01.2013;
  • în temeiul dispozițiilor art. 45 (1) și (2) coroborat cu prevederile art. 115 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 215/2001, a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioar.

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă, de principiu, asocierea în participație mixtă public-privat a Consiliului Local ai orașului Popești-Leordeni în calitate de asociat participant, cu societățile comerciale GAMI ENGINEERING S.r.l. și B.G.S. S.r.l în calitate de asociați administratori, în vederea construirii unui complex spitalicesc în orașul Popești-Leordeni.
  • Art. 2. – Aportul orașului Popești-Leordeni constă într-un teren în suprafață de 141493 mp, situat în orașul Popești-Leordeni în apropirea Centurii municipiului București (fost DJ 100A).
  • Art. 3. – Aportul societăților comerciale GAMI ENGINEERING S.r.l. și B.G.S. S.r.l constă în proiectarea, finanțarea, construirea și obținerea tuturor aprobărilor necesare în vederea dezvoltării complexului spitalicesc. Sintagma „complex spitalicesc” va fi detaliată în contractul de asociere.
  • Art. 4. – Durata asocierii este până la amortizarea completă a costurilor de realizare a complexului spitalicesc, urmând ca în contractul de asociere să se stabilească și un termen limită de încetare.
  • Art. 5. – Participarea la beneficii este în cuantum de 90% a asociatului administrator și de 10% a asociatului participant. Pierderile vor fi definite și reglementate prin contractul de asociere.
  • Art. 6. – La încetarea asocierii, din orice cauză, pe lângă aportul orașului Popești-Leordeni, întregul complex spitalicesc, respectiv toate investițiile trec în proprietatea exclusivă a orașului Popești-Leordeni.
  • Art. 7. – Primarul și Secretarul orașului Popești-Leordeni vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
  • Art. 8. – Prezenta hotărâre va fi comunicată societăților comerciale GAMI ENGINEERING S.r.l. și B.G.S. S.r.l.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar,
Ichim Margareta

Hotărârea nr. 5 din 29.1.2013

Document semnat