Hotărâre
privind aprobarea acordurilor de funcționare pentru desfășurarea de activități economice pe raza orașului Popești-Leordeni și a regulamentelor de aplicare aferente

Consiliul local al oraşului Popeşti-Leordeni

  • Având în vedere expunerea de motive a Primarului orașului Popești-Leordeni, înregistrată cu nr. 26087/27.08.2012, raportul de specialitate al Direcției Economice, înregistrat cu nr. 26086/27.08.2012, raportul de avizare nr. 26088/27.08.2012 al comisiilor nr. 1 (pentru activități economico-financiare, servicii, comerț, gospodărie comunală, administrarea domeniului public și privat) și nr. 4 (comisia pentru amenajarea teritoriului și urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea și păstrarea monumentelor istorice și de arhitectură);
  • în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 333/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, ale Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 268 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
  • în temeiul prevederilor art. 36 alin. (2) lit. b) și alin. (4) Ulit. c), precum și art. 45 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Hotărăște:

  • Art. 1. – Se aprobă modelul acordului de funcționare pentru desfășurarea de activități comerciale și regulamentul de aplicare aferent, conform Anexei nr. 1 ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 2. – Se aprobă modelul acordului de funcționare și ocupare a domeniului public și regulamentul de aplicare aferent, conform Anexei nr. 2 ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 3. – Se aprobă modelul acordului de funcționare comercial sezonier și regulamentul de aplicare aferent, conform Anexei nr. 3 ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art. 4. – Pentru emiterea acordurilor de funcționare autoritatea locală va percepe anual taxa locală pentru eliberarea unei autorizații pentru desfășurarea unei activități economice, așa cum este prevăzută în hotărârea Consiliului local al orașului Popești-Leordeni pentru aprobarea taxelor locale.
  • Art. 5. – (1) Primarul orașului Popești-Leordeni și departamentele implicate din cadrul aparatului de specialitate al primarului vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri conform competențelor.
    (2) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă orice dispoziții contrare.
    (3) Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 01.11.2012.
    (4) Comunicarea și aducerea la. cunoștință publică se vor face, conform competențelor, prin grija Secretarului orașului Popești-Leordeni.

Președinte de ședință,
Năstase Iosif

Secretar,
Ichim Margareta

Hotărârea nr. 58 din 29.8.2012

Document semnat