Proces verbal

Încheiat azi 12.12.2023, ora 1300 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului local al orașului Popești- Leordeni, care se desfășoară la Liceul „Radu Popescu” din str. Leordeni nr. 52, convocată prin dispoziția primarului nr.581/04.12.2023 și adresa de convocare a consilierilor locali nr.66038/04.12.2023, cu următoarea ordine de zi:

  1. (3) Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții „Extinderea sistemului de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor în orașul Popești-Leordeni”- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  2. (4) Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2023, al Societății Comerciale UTILPUB PREST ECO SERV PPL SRL- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  3. (5) Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul „INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN ÎN VEDEREA CONSTRUIRII UNUI CENTRU SPORTIV MULTIFUNCȚIONAL ȘI SALĂ POLIVALENTĂ, AMENAJARE ACCESE, CĂI DE CIRCULAȚIE CAROSABILE ȘI PIETONALE, SPAȚII VERZI, ÎMPREJMUIRE Șl UTILITĂȚI”- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  4. (2) Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul „INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN ȘI MODIFICARE FUNCȚIUNE ÎN VEDEREA CONSTRUIRII DE LOCUINȚE COLECTIVE P+3E, AMENAJARE PARCAJ AUTO ȘI SPATII ANEXE LA PARTER, AMENAJARE PARCAJE AUTO LA SOL, CONSTRUCȚII ANEXE, REȚELE INTERIOARE ACCESE/ALEI AUTO ȘI PIETONALE, RACORDURI LA DRUMUL PUBLIC, AMENAJARE SPAȚII VERZI, UTILITĂȚI, ÎMPREJMUIRE”- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  5. (1) Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul „INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN ÎN VEDEREA CONSTRUIRII UNUI ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE P+5E, AMENAJARE INCINTĂ, ÎMPREJMUIRE ȘI UTILITĂȚI”- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea revocării Hotărârii Consiliului Local nr. 110/21.09.2023- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  7. Proiect de hotărâre privind avizarea Documentației de Atribuire a Contractului de delegare a gestiunii activității de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat din deșeurile municipale în stații de sortare, inclusiv transportul reziduurilor rezultate din sortare la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică, pentru unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Inter comunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov, fără punerea la dispoziție a infrastructurii și privind acordarea unor mandate- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli pe secțiuni de funcționare și respectiv de dezvoltare, al orașului Popești-Leordeni la 30.09.2023 centralizat, inclusiv unitățile subordonate- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  9. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării nr. 2 a bugetului local de venituri și cheltuieli al Orașului Popești Leordeni pe anul 2023- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.
  10. Diverse- inițiator Primarul orașului - Petre Iacob.

Prezența este în conformitate cu tabelul anexă din dosarul de ședință.

Se supune la vot procesul-verbal al ședinței anterioare: unanimitate voturi pentru.

Se dă citire ordinii de zi. Domnul consilier Nistor Andrei propune modificarea ordinii de zi și anume: punctul 5 să devină punctul 1, punctul 4 să devină punctul 2, iar restul proiectelor de pe ordinea de zi să fie renumerotare.

Se supune la vot propunerea: 14 voturi pentru, 2 voturi împotrivă (Lorin I, Oncuța E) și 3 abțineri (Șutru P, Cazacu S și Vasile D).

Se supune la vot ordinea de zi așa cum a fost modificată: 15 voturi pentru, 2 voturi împotrivă (Lorin I și Oncuța E) și 2 voturi abținere (Cazacu S și Șutru P).

Se trece la dezbateri.

Punctul 1:Se dă citire documentației.
Domnul consilier Mitran Constantin invocă prevederile art. 228 C.A. și nu mai este luat în calcul pentru cvorumul necesar adoptării acestei hotărâri.
Se supune la vot: 16 voturi pentru și 2 voturi abținere (Lorin I și Oncuța E).

Punctul 2:Se dă citire documentației.
Se supune la vot: 10 voturi pentru și 9 abțineri (consilierii Alianței USR-PLUS, Mitran C și Șerban I).

Punctul 3:Se dă citire documentației.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 4:Doamna consilier Oncuța E invocă prevederile art.228 C.A. și numai este luată în calcul pentru cvorumul necesar adoptării acestei hotărâri.
Se dă citire documentației.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru (18).

Punctul 5:Se dă citire documentației.
Are cuvântul dl consilier Andrei Nistor: cred că ar fi mai benefic un parc în zona nouă.
Răspunde dl consilier Ciotoianu M: sunt parcuri în zona nouă, se face campus.
Se supune la vot: 10 voturi pentru și 9 voturi abținere (consilierii Alianței USR-PLUS, Mitran C și Șerban I).

Punctul 6:Se dă citire documentației.
Se supune la vot: 9 voturi pentru și 10 abțineri (consilierii Alianței USR-PLUS, Mitran C și Șerban I).

Punctul 7:Se dă citire documentației.
Se supune la vot: 0 (zero) voturi pentru, 1 vot împotrivă (Alexandru I) și 18 voturi abținere.

Punctul 8:Se dă citire documentației.
Se supune la vot: 10 voturi pentru, 7 voturi împotrivă (consilierii Alianței USR-PLUS) și 2 voturi abținere (Mitran C și Șerban I).

Punctul 9:Se dă citire documentației.
Domnul consilier Lorin I depune 3 amendamente și le dă citire.
Se supune la vot primul amendament: unanimitate voturi pentru.
Se supune la vot al doilea amendament: 10 voturi pentru și 9 voturi abținere (consilierii Alianței USR- PLUS, Mitran C și Șerban I).
Se supune la vot al treilea amendament: unanimitate de voturi pentru.
Se supune la vot proiectul rectificării nr.2 a bugetului modificat prin cele 3 amendamente: 10 voturi pentru, 6 voturi împotrivă (consilierii Alianței USR-PLUS) și 3 voturi abținere (Mitran C, Șerban I și Horeanu Al).

Punctul 10:Diverse.
Solicitarea ocupare temporară a domeniului public SC Eddy’s Fireworks București SRL înregistrată sub nr.65263/06.12.2023. Se dă citire. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.62269/06.12.2023 a SC Dimond’s Elyas SRL de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.67552/11.12.2023 a domnului Moldovan C de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.66095/04.12.2023 a SC Yanna Epic SRL de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.65816/06.12.2023 a SC Plemarcon SRL de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.66383/06.12.2023 a RCS & RDS de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.64493/06.12.2023 a SC Univers International Cris SRL, de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.64492/06.12.2023 a SC Cihan Market SRL, de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se dă citire documentației nr.67139/07.12.2023 a SC IA’ANI GOURME FOOD SRL, de ocupare temporară a domeniului public. Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.
Se supune la vot desemnarea ca reprezentant al Consiliului Local în C.E.A.C și C.A. la Grădinița IQ- EST a dlui Șerban I: 18 voturi pentru și 1 abținere (Lorin I).

Se declară ședința închisă.

Președinte de ședință,
Silviu Cazacu

Secretar general al orașului,
Margareta Ichim

Document semnat.

Înregistrarea video a ședinței