Proces verbal

Încheiat azi 24.09.2021 ora 1100 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Popești-Leordeni, care se desfășoară la Liceul Teoretic Radu Popescu, din str. Leordeni nr. 52 convocată prin Dispoziția Primarului nr. 377/16.09.2021 și convocarea consilierilor locali nr. 47227/16.09.2021, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-econoniici pentru „Rețele Hidroedilitare, iluminat stradal și sistematizare rutieră pentru strada de legătură între Str. Leordeni și Splaiul Unirii”;inițiator: Primar Petre Iacob.
  2. Proiect de hotărâre privind încheierea acordului de parteneriat între Orașul Popești-Leordeni prin Direcția de Asistență Socială și Asociația „Noi Orizonturi-Familia”;inițiator: Primar Petre Iacob.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr. 4 la Contractul de închiriere nr. 27600/30.10.2007;inițiator: Primar Petre Iacob.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Primăria Orașului Popești-Leordeni, Blue Planet Services, Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov și Fundația „The Institute”;inițiator: Grupul consilierilor locali ai Alianței USR-Plus.

Prezența este în conformitate cu tabelul anexă din dosarul de ședință.

Se dă citire procesului-verbal al ședinței anterioare.

Nu sunt obiecțiuni.

Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Se dă citire ordinii de zi.

Dna consilier Păun Cynthia propune suplimentarea ordinii de zi cu următoarele proiecte:

  • privind aprobarea întocmirii documentației studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici în vederea realizării obiectivului de investiții “Construcție Școală Gimnazială cu clasele 0 - VIII și grădiniță cu program prelungit” în orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov-inițiativa nr. 19 - inițiator Grupul consilierilor locali Alianței USR-PLUS.
  • privind aprobarea casării elementelor de natura obiectelor de inventar din patrimoniul orașului Popești-Leordeni-inițiator Primar Petre Iacob.
  • privind aprobarea casării Școlii Gimnaziale ”Ioan Bădescu” corpurile C1-C5, din str. Școlii nr.6, oraș Popești-Leordeni-inițiator Primar Petre Iacob.
  • cu privire la încetarea de drept, înainte de expirarea mandatelor de consilier locali - inițiator Grupul consilierilor Alianței USR-PLUS Popești-Leordeni.

Se supune la vot: 8 voturi pentru (consilierii Alianței USR-PLUS), 6 voturi împotrivă și 4 voturi abținere.

Dnul consilier Andrei Nistor propune suplimentarea ordinii de zi și cu punctul: Diverse.

Se supune la vot: 8 voturi pentru (cons. Alianței USR-PLUS), 1 vot împotrivă (Cazacu S) și 9 abțineri.

Domnul Darie Ștefan: doresc dreptul de a vota în baza celor două decizii ale instanțelor, una care suspendă Ordinul Prefectului, iar cealaltă suspendă decizia de excludere din partid. Deci, din punct de vedere juridic sunt consilier, solicit drept de vot și consemnarea în procesul verbal.

Dna secretar Margareta Ichim: conform Dec nr. 273A/07.09.2021, pronunțată în Dos. nr. 10928/178/2021, nu sunteți consilier, deoarece nu aveți dovada că aveți sprijin politic.

Se trece la dezbateri.

Punctul 1: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 2: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 3: Se dă citire documentației.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate voturi pentru.

Punctul 4: Se dă citire documentației.
Are cuvântul dna consilier Păun Cynthia: în acest moment procesul de colectare este foarte mic, nu avem nici infrastructura adaptată și nici cunoștințele necesare pentru a colecta selectiv așa cum cere legea. Noi credem că educația privind mediul înconjurător ar trebui să înceapă din școală, am propus acest proiect de colaborare prin care noi dorim să aducem procesul de selectare în școli. Acest proces va decurge în două etape, și anume de comunicare, conștientizare prin care se va pune la dispoziția profesorilor informațiile necesare și pe care ei le vor preda copiilor noștri și a doua etapă infrastructura care revine operatorului de salubritate. Procesul de colectare, în sine, va fi supervizat de către Primărie și Fundație. Avem încredere că acest proiect va fi primit cu drag de colegii noștri din Consiliul Local și credem că este un pas înainte în protejarea mediului înconjurător la nivel local.
Se supune la vot: 8 voturi pentru (consilierii Alinței USR-PLUS), 1 vot împotrivă (Cazacu S) și 9 (nouă) abțineri.

Se declară ședința închisă.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar general UAT,
Ichim Margareta

După închiderea ședinței, dnul consilier Nistor A solicită consemnarea următoarelor: solicităm să se constate pentru următorii consilieri locali: Cazacu Silviu, Ciotoianu Marian, Ion Alexandru, Lorin Nicolae-Ionuț, Mitran Constantin, Oncuța Elena, Șerban Ionuț, Stan-Florin-Radu-Virgil, Ștefanescu George-Adrian, Târțău Valeriu-Marian, absența acestora de la 3 ședințe de consiliu local, pe durata a 3 luni de zile, absențele lor determină imposibilitatea desfășurării ședințelor din data de 19 iulie, 31 iulie și 21 septembrie.
Conform art. 204 alin. (6) din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, consiliul local trebuie sa adopte o hotărâre de constatare privind vacantarea pozițiilor consilierilor în cauză, în prima ședință de consiliu local desfășurată după apariția evenimentului, adică astăzi.
Vă solicităm votul asupra proiectului întocmit în acest sens, în cadrul ședinței de astăzi, conform dispozițiilor codului administrativ.

Document semnat

Înregistrarea video a ședinței