Proces verbal

Încheiat azi 22.10.2021 ora 1100 cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Local al orașului Popești-Leordeni, care se desfășoară la Liceul Teoretic Radu Popescu din str. Leordeni nr. 52, convocată prin dispoziția primarului nr. 417/18.10.2021 și adresa de convocare a consilierilor nr. 53435/18.10.2021, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare Campus Preuniversitar-Creșă, Grădiniță, Școală Primară în orașul Popești-Leordeni”; inițiator: Primar Petre Iacob.

Prezența este în conformitate cu tabelul anexă din dosarul de ședință.

Se dă citire procesului-verbal al ședinței anterioare.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate de voturi pentru.

Se dă citire ordinii de zi.
Nu sunt obiecțiuni.
Se supune la vot: unanimitate de voturi pentru.

Se trece la dezbateri.

Punctul 1: Se dă citire documentației.
Are cuvântul domnul consilier Andrei Nistor: am tot discutat despre proiectul ăsta, este dezbătut și paradezbătut. În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Alin că săptămâna trecută a organizat acea întâlnire cu proiectanții, am văzut proiectul, ideea este în felul următor, că ce nu au înțeles colegii noștri de la PRO ROMÂNIA și PNL este că noi niciodată nu vom vota împotriva oamenilor. Sunt doua proiecte aici: unul studiu de fezabilitate și indicatori și va fi unul pentru expropriere. Cu exproprierea pe Dr Fermei cu spațiul propus și construirea unui campus, noi suntem de acord, însă nu putem accepta dacă tot investim și tot facem ceva de la zero să-l facem total aiurea. Mi se pare că propunerea este să construim ceva în trecut, când ar trebui să construim ceva pentru viitor. Nu există laboratoare, școala nu e adaptată pentru 2021 și mai ales nu este adaptată numărului de elevi necesari cerinței din zona nouă. Astfel, suntem de acord cu exproprierea, dar proiectul pe care îl supuneți la vot trebuie îmbunătățit, să mărim locurile de clasă, și noi, cei de la USR, ne-am manifestat disponibilitatea să aducem și specialiști, să ajutăm și la aducere de fonduri europene, și vă rugăm să ne punem toți la masă într-o perioadă de o lună, 2 luni să găsim o soluție pentru campus să satisfacă nevoile reale. Acest proiect este copy-paste din altceva. Proiectanții au venit cu 9 clase la creșă, dar de fapt sunt 6, cu 1500 de copii, dar o să fie 800 de copii. Sincer, eu nu mi-aș da copilul la o școală unde sunt trei schimburi. Sunt școli în trei schimburi dar sunt excepții. Aceasta nu e educație. Noi suntem aici să gândim pentru cetățeni, să facem lucrurile bine, nu doar să bifăm și atât. Putem în trei luni să facem un proiect cu care să ne mândrim toți. Așa că vreau să scoateți de pe ordinea de zi proiectul, să nu-1 votați și să ne așezăm la masă altfel ne vedem nevoiți sa respingem. Dacă tot se cheltuie bani să fie făcut cum trebuie nu pe repede înainte.
Are cuvântul administratorul public Alin T : ținând cont de ședința pe care am avut-o modificările privind locurile de parcare și laboratoarele au fost făcute, într-adevăr nu s-au făcut modificări pe capacitatea corpurilor. Propunerea privind retragerea să nu fie votată și să ne fie transmise solicitările privind modificarea proiectului necesare și să vedem în ce măsură găsim soluții ca acest campus să fie realizat. Votarea acestui studiu nu ne împiedică ca pe viitor să facem modificările.
D-nul președinte: la propunerea de retragere a proiectului de pe ordinea de zi, ne trebuie acordul inițiatorului d-nul primar.
Răspunde d-nul primar: Nu-l scoatem, este o necesitate, dacă trebuie să se suplimenteze locurile pentru copii se pot suplimenta.
D-nul consilier A Nistor: acest campus îl facem pentru 20,30,40 de ani și cred că o lună, două, să facem lucrurile ca lumea nu este un capăt de lume.
D-nul primar: Dvs. contraziceți niște specialiști, știți cum sunt școlile în străinătate, nu mai sunt tehnologii învechite.
D-nul Andrei N: această structură nu permite să te dezvolți pe verticală, aici ne plafonăm tehnic că se face pe structură modulară.
D-nul primar: Există presiune foarte mare pentru a face școală în zona nouă. Sunt bombardat de dimineața până seara.
D-nul consilier Alexandru I: S-a solicitat acest studiu din aprilie, nu ați venit cu nicio propunere, în ziua votului voi veniți să amânăm aprobarea cu 2-3 luni.
D-nul președinte Șutru P: o să apelez la votul uninominal.
Barbu C-tin Virgil: abținere
Cazacu Silviu: pentru
Ciotoianu M: pentru
Doru Vasile: abținere
Dumitrescu B.C: abținere
Horeanu Alex: abținere
Ion Alex: pentru
Lorin N.I: pentru
Mitran Ctin: pentru
Nistor Andrei: abținere
Oncuța Elena: pentru
Păun A.C.I: abținere
Stan F.R.V: pentru
Șerban I: pentru
Ștefanescu G. A: pentru
Șutru P: pentru
Târțău V.M: pentru
Toader B: abținere
Turean O.B: abținere
Rezultat vot: 11 voturi pentru și 8 abțineri.

Se declară ședința închisă.

Președinte de ședință,
Șutru Pavel

Secretar general UAT,
Ichim Margareta

Document semnat.

Înregistrarea video a ședinței